Stäng

Kommande utställningar på Ramdesign

Pernilla Pramberg  5 sept  - 7 okt 2018

Pernilla Pramberg född 1984 och bosatt i Stockholm är en begåvad och uttrycksfull konstnär med en passion för färg och form. I Pernillas konst ser man ofta skulpturer, målningar av akryl samt olja. Hon säger själv "Att det är roligt att skapa konst med skulpturer, färg och form för att skapa 3D-effekten.

Pernilla älskar alla delar av kroppen och ser det som en vacker skapelse hon gärna tar inspiration ifrån. I hennes konst kan man också hitta vackra väggklockor av både kvinnor och män.

 

Pernilla om sin konst: 

Underb-Art handlar om livets emotionella aspekter och uttryck. Livet är fullt av olika känslor och steg och dess bergochdalbana  består av både glädje och sorg. 

 

Idén för företagsnamnet kommer från att känna sig glad och underbar från själens insida.

"Enligt mig är det något vi alla strävar efter att uppnå. Den underbara känslan av livet, helt enkelt. Min  konst är baserat på och ligger till grund för inre balans och harmoni.”

http://www.pernillapramberg.com/

Lena Sahlberg  28 november - 31 december 2020

Lena är bosatt i Stockholm är en begåvad och uttrycksfull konstnär med en passion för färg och form. I Lenas konst ser man ofta målningar av akryl samt olja. Hon säger själv "Att skapa är frid för själen".

Lena om sin konst: 

Min konst var i början mitt sätt att meditera och få min egna ro. Jag började sedan få förfråganingar från vänner och bekanta och sedan spred det sig utan för den cirklen. 

 

Lars "Lasse" Holmberg 1 april - 18 april 2022

Lasse målar färgstarka motiv med motiv av Mälarens lummiga & rofyllda landskap. 

"Jag försöker plocka upp känslan i natur & hav i mina alster". Lasse målar sin konst med stor passion och redan 1959 fick han publikens pris på Expressens höstsalong.

Efter Konstfack jobbade Lasse som arkitekt innan han helt la sitt hjärta där det ska vara. I sin konst.

Välkommen på Lasses utställning. 

Jessica Eldenstjärna 28 maj - 20 juni 2022

Jessica är född 1979 i Värmland och bosatt och verksam sedan 2004 i Stockholm. Hon lever söder om stan med sambo, dotter och katt, där hon också har sin ateljé. Hon har ställt ut i England, Frankrike och Sverige bl.a på Grand Palais-Art Capital i Paris, Edsvik Konsthall och Livrustkammaren Stockholm samt är representerad av gallerier i London, Tokyo och Artworks.se.
Hon har sålt konst till konstföreningar så som Nordiska Kompaniet, Svenska Spel, Postnord och Svenska Kommuner & Landsting.

I Jessica Eldenstjärnas konst förkroppsligas det själsliga och andliga. Hennes skapande centreras kring alternativa medvetandetillstånd både i den egna processen och i förhållande till de färdiga verkens potential att öppna meditativa och kontemplativa rum i betraktaren.

Verken manar till nya möten med det inre och yttre och kan ses som frekvens-kalibrerande koder eller stämgafflar av ljus som aktiverar helande, transformation och tillblivelse. Alldeles särskilt blir detta tydligt i konstverk från varianter av serien "Primordial Shapes" som framstår som visuella representationer av vibrerande ljudvågor liknande det du kan höra från en klangskål, flöjt, stränginstrument eller trumma.

Hon växlar mellan ett koloristiskt färgspektra i en mångfald av kombinationer till att återhållsamt gestalta genom mjuka gråtoner eller svartaste svart. Med utgångspunkten i abstrakt och semi-figurativt måleri använder hon ofta blandtekniker utifrån en bas av olja, akryl eller akvarell och delar upp uttrycken i olika serier. Akvarellerna bearbetas med blyerts, färgpenna och ibland akryl medan till exempel serien "Unfolds" växer fram ur veckat tyg, lim, spackel, olja och bladguld eller bladsilver.


Välkommen på Jessicas utställning.